Статті про дитяче харчування

Як відучити дитину від солодкого: ключові поради для батьків

Знаємо, що іноді важко втриматися від того, щоб не порадувати своїх діток цукерками та солодощами. Але чи знали ви, що вживання цукру понад норму в дитинстві може призвести до шкідливих звичок і не тільки?

👉 Зайва кількість цукру може сприяти ранньому карієсу у вашої дитини.

👉 Цукор погано впливає на формування здорової печінки, особливо в дітей молодшого віку.

👉 Харчові звички формуються в дитинстві й визначають здоров’я в майбутньому. Збалансоване харчування зменшує ризик ожиріння та проблем із серцево-судинною системою.

Як прибрати цукор з раціону дитини? Наші практичні поради

  • Не тримайте солодощі вдома, навіть якщо вони добре сховані від дітей.

  • Не вітайте дітей солодкими подарунками з супермаркету, замість цього, оберіть альтернативні продукти, такі як фрукти чи сухофрукти.

  • Не привчайте малюка закінчувати кожен прийом їжі солодощами. ноді батьки використовують солодощі як винагороду за те, що дитина добре поїла основну страву. Згодом це перетворюється на звичку, яка часто зберігається і в дорослому віці. Замість магазинних чи домашніх солодощів, можна запропонувати дитині свіжі ягоди, сухофрукти чи горішки.

  • Не використовуйте заборону солодощів як покарання!
Дуже часто від батьків можна почути «лишишся без солодкого», коли дитина капризує або не слухає. Ця практика не є корисною, оскільки вона призводить до того, що дитина починає сприймати солодке як особлива винагорода, яку треба заслужити.

  • Читайте та аналізуйте етикетки. Будьте уважними до того, що купуєте. Відсутність цукру в назві продукту не завжди означає його відсутність у складі 🔍

Якщо вам цікаво дізнаватись більше про дитяче харчування та особливості виховання дитини з проблемним ставленням до їжі, перебірливістю та відмовою, підписуйтесь на нашу сторінку в Інстаграм. Ми розказуємо багато цікавих і практичних речей, які допоможуть виховати в малюків здорову любов до їжі.
Перебірливе харчування Розвиток та головні правила